Узунджово кандидат за Гинес с най-много пътни знаци

Хасковското село Узунджово е напът да кандидатства за рекордите на Гинес,  като населеното място с най-много пътни знаци. Още с влизането в село Узунджово, пътните знаци, наредени и от двете страни на пътя, правят впечатление.

Екип на bTV преброи 110 пътни знака само на главния път в село  Узунджово. Някои от тях са буквално на 5 метра един от друг.

„Над 100 са, обаче хората не ги спазват, това ми е направило впечатление“, казва Божидара Пашкова, жител на селото

„Пътят не е оправен, ама знаци има“, казва друг жител на Узунджово Станислав Божинов.

„Аз мислех даже, че ще слагат лампи. То се оказа, че знаци“, коментира учуден Милко Кирчев.

От Пътната агенция съобщиха, че вертикалната сигнализация на пътя Хасково- Симеоновград, част от който е Узунджово включва 468 пътни знаци и табели. Проектът,  на стойност над 320 хиляди лева е  одобрен от технически съвет към Областно пътно управление.

„Проектът се преглежда от сектор „Пътна полиция“ и на базата  на тяхното одобрение идва в Областно пътно управление за съгласуване“, заяви инж. Соня Атанасова – ОПУ – Хасково.

От „Пътна полиция“ отговориха, че те съгласуват само пътните знаци по отношение на безопасността на движението, но не и броят им. И че поставянето на повече знаци не е в нарушение на закона. Така мисли и кметът на селото.

„Аз се радвам, че има на всяка пресечка знак и ще кандидатствам в Гинес за село с най- много пътни знаци“, заяви Димитър Ничев – кмет на село Узунджово.

От полицията съобщиха, че след поставянето на новите знаци, в селото не е станало нито едно пътно-транспортно произшествие.

Четете още

Избор на редактора