Украинци се дивят на Путин: този в ред ли е?

Говори Владимир Путин – военен престъпник.

Така украинският канал NEXTA Live представи руския президент, който държи поредната си патетична реч сред екстериор от море и цъфнали градини. Каналът поставя и заглавие на клипа си: Наглостта на Путин не знае предели.

Речта си кремълският самодържец произнася в характерния си зомби стил на фона на красиви гледки. Това се случва часове преди руски ракети да убият 16 мирни граждани и 2 деца край Одеса, уточнява NEXTA. Каналът пуска почти цялата реч без монтаж – явно поради нейната историческа непреходност. Всъщност абсурдите, които Путин говори, нямат нужда от коментар. Те са толкова нелепи, че никой нормален човек не би им се вързал. В Москва и околията обаче очевидно се харчат. Ето някои пасажи:

* Русия е открита за диалог по обезпечаване на стратегическа стабилност, запазване на режима за неразпространение на оръжията за масово унищожение.

* Нужно е подобряване на ситуацията в сферата на контрола на въоръженията.

* Трябва старателна съвместна работа, за да не възникват кризи като тази в Донбас, където се налага да защитаваме жителите от геноцид.

* За действията на киевския режим няма друго определение, освен престъпление срещу човечността. (sic!)

* Русия и занапред ще се стреми към формиране на по-демократичен и справедлив свят, в който са гарантирани правата на всички народи и съхранение на културното и цивилизационно многообразие на човечеството.

Четете още

Избор на редактора