Украйна атакува с дронове сгради в Москва

Русия заяви днес, че тази нощ е неутрализирала два украински дрона, единият от които се е разбил близо до сградата на руското министерство на отбраната, предаде Франс прес.

„Сутринта на 24 юли бе пресечен опит на киевския режим да извърши терористична атака с два дрона срещу обекти на територията на град Москва. Със средства за радиоелектронна борба двата украински дрона бяха свалени и се разбиха“, се казва в изявление на министерство на отбраната на Русия. Руското ведомство уточнява, че няма пострадали вследствие на пресечената атака.

Според информация на руската новинарска агенция ТАСС, на която се позовава Франс прес, единият от дроновете е паднал на Комсомолския проспект, който е важна пътна артерия в Москва. Именно това е дронът, за който се съобщава, че е паднал близо до сградата на министерството на отбраната. Другият се е врязал в сградата на бизнес център на проспекта „Лихачов“ в руската столица.

Информацията за нападението бе съобщена, след като Киев обеща възмездие за руските удари срещу украинското пристанище Одеса в нощта на събота срещу неделя, отбелязва Франс прес.

По-рано днес за атаката срещу Москва съобщи и кметът на руската столица Сергей Собянин.

Четете още

Избор на редактора