Управляващите коалиции ще се срещат всеки вторник

Днес обсъдихме, че комуникацията трябва да стане много по-регулярна. Определихме, че всяка седмица ще имаме среща във вторник. Ще присъстват лидерите на партиите и премиерът Денков, както и вицепремиерът Габриел.

Това заяви Кирил Петков от „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ), след продължилата повече от два часа лидерска среща с ГЕРБ – СДС.

„На тези срещи ще обсъждаме въпросите в Народното събрание и други важни теми от деня. Ако имаме такава регулярна комуникация, шансът да излезем извън контрол на ситуацията е много по-малък. Така двете групи ще могат да движат по-ясно, по-точно нещата и да взимат решения, които са добри за България“, добави Петков.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и шефката на парламентарната група на партията Десислава Атанасова напуснаха срещата с ПП-ДБ два часа след старта. Двамата избраха да напуснат парламента, без да дават изявления пред медиите и излязоха от страничен изход.

Броени минути по-късно медиите финтира и премиерът акад. Николай Денков. Същото направиха и голяма част от останалите участници в срещата. Повечето бяха избрали този подход и за влизане в парламента.

Четете още

Избор на редактора