Хари Кейн с първи хеттрик за Байерн

Байерн Мюнхен разгроми Бохум със 7:0 в мач от петия кръг в Бундеслигата на „Алианц Арена“. Баварците не оставиха никакви шансове на своя опонент, като Хари Кейн вкара първия си хеттрик за новия си отбор, а Ерик-Максим Чупо Мотинг, Матайс де Лихт, Лерой Сане и Матис Тел вкараха по веднъж.

След тази разгромна победа Байерн Мюнхен става лидер в Бундеслигата с актив от 13 точки след пет изиграни кръга, докато Бохум е на 14-а позиция със само 3 пункта в актива, уточнява БНР.

Двубоят започна с мигновен натиск от страна на баварците. След центриране в наказателното поле на Бохум в първата минута на мача, Ерик-Максим Чупо Мотинг засече с глава, но Мануел Риман отрази.

Три минути по-късно Чупо Мотинг направи това, което не успя в началните секунди на срещата. Кингсли Копан подаде за камерунския таран, който с първото си докосване откри резултата.

След рикошет в наказателното поле на Бохум в 13-ата минута, Хари Кейн се оказа на правилното място в правилния момент, за да изпрати топката за втори път във вратата на гостите.

До 30-ата минута Байерн Мюнхен вече водеше с 3:0, когато след центриране от корнер от страна на Йозуа Кимих, Матайс де Лихт засече на първа греда.

До края на първото полувреме Байерн Мюнхен си подсигури крайния успех. В 38-ата минута Хари Кейн подаде за Лерой Сане, който излезе един на един с бранител на Бохум, който преодоля и прати топката за четвърти път във вратата на Риман.

Кейн получи топката в наказателното поле на гостите в 40-ата минута и шутира с първото си докосване, но топката премина покрай десния страничен стълб на вратата.

Байерн не намали оборотите и в началните минути на второто полувреме. В 56-ата минута баварците получиха правото да изпълнят дузпа, след като Иван Ордец игра с ръка в собственото си наказателно поле. Хари Кейн изпълни по безапелационен начин 11-метровия наказателен удар и така Байерн поведе с 5:0.

Кингсли Коман проби отляво и стреля от границата на наказателното поле в 59-ата минута, но ударът му премина покрай левия страничен стълб на вратата на Бохум.

Девет минути преди края на редовното време Хари Кейн намери Матис Тел, който получи топката около границата на наказателното поле. Младият футболист на Байерн шутира и покачи разликата на 6:0, като по този начин вкара третото си попадение от началото на сезона в Бундеслигата.

Хари Кейн осъществи първия си хеттрик с фланелката на Байерн Мюнхен в 88-ата минута, когато Нусаир Мазрауи центрира на английския таран, който прати топката в долния ляв ъгъл на вратата на Риман, който нямаше шансове да отрази.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 433 (@433)

Четете още

Избор на редактора