БСП атакува Радев: Не му е работа да заема една или друга позиция

Това, че президентът може да заема една или друга позиция, не смятам, че е правилно. Работата му е друга. На предишните избори той подкрепи „Продължаваме Промяната“, а после се отрече от партията. Иначе БСП не се притеснява от натриване на носа. Това коментира пред Нова Христо Проданов от БСП, министъра на туризма в правителството на Кирил Петков.

„Нямаме повод да се притесняваме от това, което сме направили в министерствата, в които сме били – посочи Проданов. – Задачата на служебния кабинет е да проведе честни избори. Най-важното е служебните министри да са добри професионалисти. Предстои да се види дали ще има опити за реваншизъм от страна на служебното правителство. Ние не се притесняваме от нищо“.

Проданов каза, че основната задача на БСП до изборите е да успеят да убедят колкото може повече граждани, че БСП е полезна за управлението на България.

„Ние сме за нормализиране на диалога с Русия, ние сме за възстановяване на отношенията с „Газпром“, ние сме за диверсификацията на източниците. Но няма значение откъде се доставя газът, важното е той да е на ниска цена“, отбеляза още Христо Проданов.

Според него преговорите за съставяне на бъдещо правителство трябва да са на базата на политики.

„За нас е изключително важно да бъде изчистен корумпираният модел, защото той краде и от леви, и от десни“, заяви още представителят на левицата.

Четете още

Избор на редактора