Цветни фантазии на Празника на тиквата в Севлиево

От днес до 15 октомври в Севлиево се организират 18-ите празници по повод деня на Севлиево, известни като „Празник на тиквата“, съобщиха от Община Севлиево.

Днес акценти в програмата са забавното ателие и изложба „Тиквени цветни фантазии“ в Дандолови къщи, Националният фестивал „Вълшебникът театър“, който продължава до 11 октомври, и изложбата „20 години Детски арт център Видима“.

Празникът ще събере на едно място земеделски производители и търговци от цялата страна на най-стария есенен панаир в България – този в Севлиево, посочват от местната администрация.

Програмата предвижда редица културни събития. Отново ще бъде раздаден традиционен тиквеник – рекордьор, а в съпътстващата програма ще има „Зона на занаята“, „Тиквени кулинарни кътове“, „Тиквен бар“ и „Тиквени ателиета“.

За празниците ще се изявят Формация „Илиев“ със солист Цветина Маринова, Рафи Бохосян с бенд и балет, Емилия, DJ Mascota, Димитър Рачков, Герасим Георгиев – Геро, шеф Андре Токев, Владимир Михайлов, Малина, Фики и други.

Четете още

Избор на редактора