Шампионската лига започва с осем мача

Тази вечер започва 69-ото издание на най-престижния футболен клубен турнир – Шампионска лига, който е наследник на Купата на европейските шампиони.

Два от най-интригуващите мачове в първия ден от груповата фаза на надпреварата са от „Групата на смъртта“ – от 19:45 часа българско време Милан посреща Нюкасъл, а от 22:00 Пари Сен Жермен е домакин на Борусия (Дортмунд) в група F.

Милан започна уверено новия сезон в Серия А, печелейки първите си три срещи, но в последния кръг понесе тежък удар, като загуби от градския съперник Интер с разгромното 1:5. „Росонерите“ продължават да са на второ място по брой трофеи от турнира със седем, с един повече от Байерн и Ливърпул. Нюкасъл от своя страна влиза в добро настроение в сблъсъка на „Сан Сиро“, след като спря поредица от три последователни поражения във Висшата лига с домакински успех над Брентфорд с 1:0.

Пари Сен Жермен, финалист в ШЛ от 2020 година, започва поредната си кампания в търсене на бленуваната купа с домакинство на Борусия (Дортмунд). Момчетата на Луис Енрике не започнаха впечатляващо новия сезон във френската Лига 1, като вече допуснаха три грешни стъпки в първите си пет мача – в последния кръг шампионите на Франция отстъпиха изненадващо на Ница с 2:3 на „Парк де Пренс“. Дортмунд няма загуба в първите си четири двубоя в Бундеслигата, въпреки че направи вече две равенства. В последния кръг „жълто-черните“ постигнаха късен обрат при гостуването на Фрайбург за победа с 4:2.

Два от фаворитите за трофея в лицето на Манчестър Сити и Барселона също започват участието си в турнира във вторник. Действащите шампиони от Сити са домакини на Цървена звезда в група G, където са още РБ Лайпциг и Йънг Бойс. Барса посреща белгийския Антверпен в група Н – там са още тимовете на Порто и Шахтьор (Донецк).

Това е последното издание на Лигата в настоящия му формат. От сезон 2024/25 надпреварата ще се провежда по „Швейцарската система“. Груповата фаза ще отпадне, като 36 отбора ще участват в първенство, като всеки от тях ще играе срещу осем други тима, уточнява БНР.

Пълна програма за мачовете от Шампионска лига във вторник:

Група Е

22:00 ч, Фейенорд – Селтик

22:00, Лацио – Атлетико (Мадрид)

Група F

19:45, Милан – Нюкасъл

22:00, Пари Сен Жермен – Борусия (Дортмунд)

Група G

19:45, Йънг Бойс – РБ Лайпциг

22:00, Манчестър Сити – Цървена звезда

Група Н:

22:00, Барселона – Антверп

22:00, Шахтьор (Донецк) – Порто.

Четете още

Избор на редактора