Шефът на Пентатона изписан от болницата

Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин бе изписан от националния военномедицински център „Уолтър Рийд“, където бе хоспитализиран за втори път след операция за лечение на рак на простатата, предаде Ройтерс, като се позова на прессъобщение на Пентагона.

Седемдесетгодишният Остин се подложи на операция през декември. В неделя той бе настанен за втори път в интензивно отделение в „Уолтър Рийд“ заради проблем с пикочния мехур, като вчера претърпя нехирургична процедура под обща анестезия.

Миналия месец в САЩ избухна политически скандал, след като стана ясно, че Остин не е съобщил на Белия дом за операцията си, както и за последвалата хоспитализация през януари, припомня Ройтерс. Дори президентът Джо Байдън е научил, че Остин е в болница няколко дни след постъпването му в „Уолтър Рийд“.

Миналата седмица американският министър на отбраната говори пред журналисти за хода на възстановяването си, но в неделя отново бе настанен на лечение в „Уолтър Рийд“ заради спешен проблем с пикочния мехур.

Последната хоспитализация принуди Остин да отмени планирано за тази седмица пътуване до централата на НАТО в Брюксел. Освен това в сряда той трябваше да бъде домакин на среща на живо, на която да се обсъждат въпроси, свързани с Украйна, но се налага консултациите да протекат във виртуален формат.

„Министърът все още възнамерява утре да се участва във виртуалното заседание на контактна група по въпросите на отбраната на Украйна“, каза говортелката на Пентагона Сабрина Сингх.

Четете още

Избор на редактора