Шофьор аджамия уби двама на пешеходна пътека

Тежка катастрофа е станала тази нощ в София на кръстовището на булевардите „Сливница“ и „Константин Величков“, съобщи Нова.

Според предварителна информация има загинали млади момче и момиче. Има и няколко ранени.

Според потребители във Фейсбук групата „Катастрофа в София“ ударът е бил на пешеходна пътека, а пострадалите са пешеходци. Тялото на момичето е открито на пешеходната пътека. Тялото на момчето обаче е било изхвърлено от удара и е намерено в локалното платно.

Според Нова шофьорът е бил млад, имал книжка едва от 3 месеца. А пробите за алкохол са били отрицателни.

Според БНТ шофьорът не се е подчинил на стоп палка и е започнало преследване с полицията. При нея шофьорът е помел пешеходците и е убил момичето и момчето.

Според очевидци черен „Форд“ е ударил момиче на пешеходна пътека. По-късно стана ясно, че и момче е убито на същата пешеходна пътека. От силния удар младата жена е починала на място. Шофьорът напуснал мястото на инцидента, без да провери състоянието на удареното момиче и продължил в посока бул. „Константин Величков“ и малко преди кръстовището се ударил в такси.

От удара колата се завъртяла, качила се на тротоара и ударила други пешеходци. Двама са откарани в болница в тежко състояние, пише 24 часа.

По-късно МВР съобщи, че е задържан е шофьорът от тежката катастрофа – 18-годишният Адриан Антонов. Той е отведен в Трето районно управление.

Пробите за алкохол и наркотици, направени на шофьора, са отрицателни. Сигналът за инцидента е подаден в 00:15 часа. Той е станал в района на кръстовището на бул. „Сливница“ и ул. „Русе“.

По първоначални данни, от ул. „Мелник“ към булеварда се движел лек автомобил, със софийска регистрация. На пешеходна пътека в района на кръстовището настъпва пътен инцидент с пресичащи от ляво на дясно двама души – жена и мъж, които са загинали. Малко по-късно автомобилът се е ударил в метален стълб вдясно, по посока на движението, гласи съобщението на полицията.

Четете още

Избор на редактора