Ще остане ли Етрополе без вода за пиене

След проливните дъждове в Етрополе – нивото на водата в реките на града остава много високо. В късните часове на вчерашния ден беше обявено частично бедствено положение, след като реките Малък Искър, Ябланица и Вранещица излязоха от коритата си и наводниха къщи и улици.

Няма данни за пострадали или бедстващи хора, но обстановката остава сложна, заяви земестник-кметът на града Росица Христова пред БНТ.

„Всички реки на територията на общината излязоха извън коритата си. Късно снощи един от големите мостове е паднал, има десетки наводнени къщи в града и селата“, каза Христова.

„Мостът води до помпената станция – там, където помпите изкарват вода за населението и има опасност градът да остане без вода, ако помпите спрат. Това е големият проблем“, обясни и зам.-кметът Станка Димитрова пред БНР.

Още снощи е извикана фирма, която да разшири реката, да я вкара в коритото. Потокът от вода е много силен. Отнесени са животни, мостове, автомобили, разрушена е пътната инфраструктура.

От ВиК – София област съобщават, че в резултат на продължителните проливни дъждове, екипите на ВиК в район Етрополе са изправени пред значителни затруднения. Помпена станция Поповец е недостъпна поради придошли води. Пречиствателна станция за отпадъчни води (ПСОВ) Етрополе също е наводнена и снощи на място са били изпратени екипи на пожарната.

Пречиствателната станция за отпадни води не носи риск за населението, сочат още данните.

Четете още

Избор на редактора