Ще се върне ли Меси в родния си клуб в Аржентина

Договорът на Лионел Меси с ПСЖ изтича в края на сезона. Според медиите той все още не е решил къде ще играе през следващия сезон. Ще остане ли в Париж или ще се върне в Барселона? Медийните спекулации казват, че той може да се премести в САЩ, в Интер Маями, в Саудитска Арабия, дори обратно в Аржентина.

„Той сериозно обмисля възможността да играе за Нюелс“, каза един от най-добрите приятели на Меси, пенсионираният Серхио Кун Агуеро.

Меси се присъединява към клуба от родния Росарио на осем години, а на 13 заминава за Барселона.

Агуеро игра години наред с Меси в националния отбор, а преди две години подписа с Барселона, за да завърши кариерата си с него, но същото лято Лео трябваше да отиде в Париж. Той казва, че Меси е разкрил плановете си да се върне у дома в личен разговор.

„Infobae“ съобщава, че Меси може да играе през юни в прощалния мач на Макси Родригес, друг бивш аржентински национал, роден в Росарио, който започна кариерата си през 1999 г. и завърши през 2021 г. в Нюелс Олд Бойс.

Тогава клубът уж трябва да приключи преговорите и да убеди най-добрия футболист в света да се върне у дома.

Макси Родригес обаче се опитва да успокои еуфорията, заявявайки, че Агуеро не трябва да се приема прекалено на сериозно, пише makfax.

„Кун си е Кун, той винаги е палав и не знае как да мълчи.“ Ще видим, трудно е да се говори за това, защото винаги ще има някакви спекулации, ние няма да се намесваме“, каза Родригес.

Четете още

Избор на редактора