Ясно е кой наръга българина в Скопие, издирват го

Лицето, което е заподозряно като пряко отговорно за причиняването на тежката телесна повреда на 29-годишния българския гражданин Драгомир, е идентифицирано, но все още не е задържано и се издирва, съобщиха от прокуратурата в Скопие този следобед, пише makfax.

Същевременно в наказателния съд е внесено предложение за определяне на обезпечителни мерки срещу четирима лица, за които е образувано производство за участие в инцидента в търговски център „Чаирчанка“, при който пострада български гражданин.

Има основателни предположения, че лица на възраст от 28 до 32 години са участвали в физическа саморазправа с фенове на Левски, с което е извършено престъпление – насилие.

„Отчитайки всички обстоятелства около събитието, до което се стигна, когато българските фенове с два автомобила преминаха в близост до търговски център „Чаирчанка“ и първо влязоха в словесен спор с минувачи и граждани, след което спряха автомобилите и излязоха от тях, след което словесният спор прерасна във физическа саморазправа с група граждани, излезли от околните сгради, прокурорът предложи няколко обезпечителни мерки на заподозрените: периодично явяване пред длъжностно лице на съда, временно отнемане на документи за пътуване, както и забрана за посещение спортни мачове“, казват от прокуратурата.

Прокуратурата продължава да предприема действия по обезпечаване на доказателства за пълното изясняване на събитието.

Драгомир е в интензивното отделение. Вчера е претърпял операция. Състоянието му е стабилно, но тежко, разказа майка му пред NOVA.

„Жив е. Малкият дявол – можеше и по-зле да е”, каза притеснената майка.

Лекарите не препоръчват младият мъж да бъде транспортиран в близките дни, тъй като състоянието му не позволява.

„Полагат грижи”, казва майка му.

Запитана дали са установени нападателите му, тя каза: „Нека оставим дипломатическите власти. Нека официалните власти да движат нещата, аз като майка съм дошла да го видя. След като го видях, вече съм добре, до него съм”.

По думите й е въпрос на време кога ще се случи транспортирането му у нас.

В своя позиция външното ми министерство остро осъди случилото се.

„Очакваме компетентните органи в Република Северна Македония да предприемат необходимите действия за ефективно разследване и правораздаване във връзка с тежкия инцидент”, казват от МВнР.

Четете още

Избор на редактора