150 кучета в състезание за подкрепа на приютите за животни

Над 150 кучета с цветни шалове участваха в състезание, организирано в подкрепа на приютите за животни във Венецуела, съобщи Ройтерс.

Бегачи и техните домашни любимци пробягаха четири километра в столицата на Венецуела Каракас във второто издание на състезанието „Кучешко бягане“.

В рамките на продължителния икономически колапс на Венецуела много хора оставиха своите домашни любимци в приюти или ги изоставиха на улицата. Доходите на домакинствата бяха засегнати от годишна инфлация от около 400%, което затруднява собствениците на домашни любимци с разходите за основните нужди на животните.

„Във всяко издание (на надпреварата) подкрепяме приюти, които са приели животни от улицата в несигурни ситуации“, каза Андреина Неджме, организатор на събитието.

Всички участници в състезанието платиха по 30 долара, за да бягат с домашните си любимци с цел да осигурят на животните добро качество на живот, докато те чакат да бъдат приети в новите си семейства, добави Неджме.

Някои от бегачите разказаха, че са щастливи да се състезават с домашните си любимци и отбелязаха, че подобни дейности в града трябва да бъдат насърчавани още повече.

Четете още

Избор на редактора