Голямата дъщеря на Стоичков оглави професионалния ни футбол

Голямата дъщеря на Христо Стоичков Михаела ще бъде новият директор на Българската професионална футболна лига, съобщи БТА.

Тя ще отговаря за комуникациите и стратегическите международни взаимоотношения. Стоичкова е приела поканата на президента на организацията Атанас Караиванов. Официално ще встъпи в длъжност идната седмица.

„Избрах да поема тази нова роля след дълъг размисъл, но не за да гледам в миналото, а за да стимулираме заедно с екипа ми това, което цяла България копнее да види – реална промяна и развитие на облика на българския футбол“, заяви Стоичкова.

„Ще работя върху създаването на значително по-добри условия и възможности за българските клубове и футболисти. Всички международни контакти, които съм отглеждала с години, ще бъдат впрегнати в помощ за създаването и стимулирането на ново поколение български футбол“, се казва още в обръщението на дъщерята на легендата Христо Стоичков.

„Благодаря на Михаела Стоичкова, че прие поканата! Убеден съм, че солидният международен опит в бизнес среди, който притежава, енергията, с която зарежда всички, персоналната разпознаваемост и желанието да се свърже с футбола, ще вдъхновят нашите клубове и всички фенове на най-популярната игра в света. Обещавам пълната си подкрепа!“, заяви Атанас Караиванов.

Четете още

Избор на редактора