Лесбийка е губернатор на Масачузетс, Мериленд избра за първи път чернокож

Появиха се първите резултати, от които може да се придобие реална представа за това кой побеждава. На средносрочните избори кандидатите се съревновават за всички 435 места в Камарата на представителите и за 35 от 100-те места в Сената, предава БТА. Ето кой печели:

Рон ДеСантис спечели втори мандат като губернатор на Флорида

Рон ДеСантис от Републиканската партия спечели втори мандат като губернатор на Флорида, след като победи съперника си от Демократическата партия Чарли Крист. Той е известен с това, че взима активно участие в противоборството между републиканците и демократите, че е против строгите мерки за борба с ковид и че даде подкрепата си за закон за ограничаването на дискусиите, свързани с темите за ЛГБТ в училищата.

Победителка в Масачузетс е Мора Хийли

Демократическата партия спечели губернаторските места в щатите Масачузетс и Мериленд.  Победителка в Масачузетс е Мора Хийли, която надделя над републиканеца Джеф Дийл и ще бъде първата губернаторка в САЩ, която е открито лесбийка, става ясно от предварителни резултати, оповестени от Ен Би Си Нюз и Фокс нюз.

Уес Мур победи стана първият чернокож губернатор на Мериленд

Кандидатът на демократите Уес Мур победи републиканеца Дан Кокс и стана първият чернокож губернатор на Мериленд, става ясно от предварителни резултати на Фокс нюз.

Сара Сандърс, бившата говорителка на Доналд Тръмп, е избрана за губернаторка на Арканзас

Сара Сандърс, която е бивша говорителка на Доналд Тръмп, е избрана за губернаторка на щата Арканзас, предаде Франс прес, като се позова на предварителни резултати, оповестени от американски медии. На базата на предварителните резултати се прави заключението, че Сандърс е надделяла над демократа Крис Джоунс. В рамките на предизборната си кампания 40-годишната Сандърс подложи на унищожителна критика президента на САЩ Джо Байдън и политиките му, като заяви, че той е виновен за галопиращата инфлация, за слабия граничен контрол и за засилването на престъпността в САЩ.

Четете още

Избор на редактора