Джокович на полуфинал в Уимбълдън след невероятен обрат

Новак Джокович за седми път в кариерата си спечели мач, след като губеше с 0:2 гейма. Този път жертвата беше 20-годишния италианец Яник Синер. Така сърбинът се класира за полуфинала на Уимбълдън-2022.

Джокович победи с  5:7, 2:6, 6:3, 6:3, 6:2. Шесткратният победител в турнира трябваше да обръща от 0:2, но повиши много нивото на играта си и не даде никакви шансове на младия талант.

Срещата на Централния корт продължи 3 часа и 40 минути. В кралската ложа бяха принц Уилям и херцогинята на Кеймбридж Кейт Мидълтън.

Джокович, който спечели титлата в Лондон в през 2018, 2019 и 2021, стигна своя 43-и полуфинал в Големия шлем. С повече от него е само Роджър Федерер – 46. На „Уимбълдън“ сърбинът стига за 11-ти път до полуфиналите. Така той запазва шансове да спечели и 21-ва титла в Шлема.

Синер записа най-доброто си представяне в Лондон, което изравнява тези в Australian Open и „Ролан Гарос“, където също достигна до четвъртфинал.

„Беше изключително тежък мач, Яник беше голямо предизвикателство. Вярвам, че той ще има още по-добро представяне, защото е много зрял за възрастта си, утвърдил се е сред най-добрите играчи в света. Като изключим първите два сета, съм доволен от себе си“, каза Джокович.

Четете още

Избор на редактора