Арестуваха трима за кражба на нилски крокодил

Трима души бяха арестувани за кражба на голям нилски крокодил от специализирана ферма в северозападната част на Република Южна Африка, съобщи АП. Земноводният звяр е дълъг 2,5 метра.

Възрастта на арестуваните мъже е между 20 и 35 г. Смята се, че са използвали пикап, за да натоварят крокодила от фермата, намираща се на около 200 км западно от Йоханесбург.

Звярът е намерен завързан с въже в изоставена селска постройка. Мъжете са покрили влечугото с клони, за да го скрият, се казва в съобщението на полицията. Пикапът е намерен. Тримата мъже са арестувани миналата седмица и предстои да бъдат изправени пред съда.

Полицията разследва как е организирана кражбата от фермата, която има ограда. „Това не е малко крокодилче“, каза говорителят на полицията полк. Адел Майбърг. По думите й влечугото е било тежко дехидратирано към момента на откриването му от полицията.

Крокодилът е върнат на законния собственик. Полицията разпространи фотография на плуващия в басейна на фермата звяр.

Република Южна Африка има проблем с бракониерството. Според Адел Майбърг мотивите за кражбата се разследват. Крокодилската кожа, нокти са много търсени, така вероятно задържаните да са планирали да го убият и продадат на части.

Четете още

Избор на редактора