Арсенал пропиля аванс от 2 гола срещу Уест Хем

Отборът на Арсенал направи 2:2 като гост срещу градския си противник Уест Хем в среща от 31-ия кръг от Висшата лига на Англия по футбол. „Артилеристите% водеха с 2:0 преди почивката, но не успяха да реализират дузпа, като отново пропиляха аванса си и вече водят само 4 точки пред шампиона Манчестър Сити, който е изиграл един двубой по-малко.

Още в седмата минута Бен Уайт центрира за Габриел Джесус, който близо до открит резултат в полза на водения от мениджъра Микел Артета състав. Само три минути след това Габриел Мартинели пусна топката към Мартин Йодегор и реализира втория гол в мрежата на „чуковете“.

В 32-ата минута Габриел извърши нарушение в наказателното поле на гостите, а Мохамед Саид Бенрахма извърши изоставането на Уест Хем след точен удар от дузпа. В този край на първата част Курт зума пропуска да се изравни.

Втората част започва с игра с ръка в наказателното поле на Михаил Антонио, която води до отсъждане на дузпа. В 52-ата минута Букайо Сака застана зад топката, но я изпрати в аут при удара си от бялата точка.

Само две минути след това Джаред Боуен изравни след подаване на Тило Керер.

В 81-ата минута ударът с глава на Антонио се отби от външната врата на страната на гредата на гостите.

Преди седмица Арсенал пропиля аванс от два гола и при гостуването си срещу Ливърпул. Лондончани са първи във Висшата лига със 74 точки, с 4 пред Манчестър Сити, уточнява БНР.

Уест Хем продължава битката за оцеляване в елита, като е с актив от 31 точки на 15-та позиция в подреждането.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от 433 (@433)

Четете още

Избор на редактора