Бабикян и Манол Пейков на избираеми места в Пловдив

Листите на коалицията между „Продължаваме промяната“ и ДБ за Пловдив, чиито лидери първо съобщихме, са на практика готови. „Марица“ научи, че се очакват леки уточнения между партиите в рамките на „Демократична България“. Но избираемите места вече са известни с голяма вероятност.

Никола Минчев ще води в Пловдив град. Второто място е за ДСБ, като най-вероятно ще го заеме бившият областен управител Йордан Иванов. Трети и четвърти се очаква да бъдат познати лица от „Промяната“ – проф. Христо Даскалов и Венцислава Любенова.

Голямата изненада е петата позиция, дадена на Арман Бабикян. Протестърът идва от квотата на ПП. Явно включването му е част от политиката за приобщаване на граждански движения към коалицията.

Шестата позиция е за „Да! България“. Почти сигурно ще я заеме издателят Манол Пейков, станал много популярен с дарителските си акции за Украйна. Това са на практика избираемите места в Пловдив-град.

Росен Костурков от „Промяната“ ще води в Пловдив-област. Втори ще е човек на „Зелените“, като се очаква всеки момент решението на ръководството. Фаворит за третото място е юристът Стою Стоев от ПП, депутат в последните два парламента.

Окончателните листи трябва да бъдат утвърдени всеки момент от коалиционните партньори.

Четете още

Избор на редактора