ББР удължава програмата си за финансиране на проекти с 0% самоучастие

Поради засилен интерес дъщерното дружество на Българската банка за развитие „ББР Лизинг“ удължава до 31.12.2022 г. програмата си в подкрепа на микро-, малки и средни предприятия, осъществявана в партньорство с Паневропейския гаранционен фонд и Европейския инвестиционен фонд.

Целта на програмата, която стартира в средата на 2021 г., е бизнесът да преодолее по-лесно негативните последици от пандемията.

Чрез нея „ББР Лизинг“ отпуска до 5 млн. лв. при облекчени условия за финансиране. Средствата са предназначени за закупуване на нови и употребявани производствени машини и оборудване, товарни автомобили и транспортни средства, строителна и земеделска техника. Изискванията за самоучастие са 0% при лизинг на транспортни средства и 5% за останалите типове активи.

Сроковете за изплащане също са преференциални – в зависимост от вида на закупувания актив те варират между 1 и 8 години. До момента по програмата на „ББР Лизинг“ са сключени 91 договора за лизинг на обща стойност 23 839 606 лв., като са финансирани проекти в областта на транспорта, селското стопанство, производство, медицински услуги, строителство, дървопреработване и др.

Четете още

Избор на редактора