Без Везенков Сакраменто победи Минесота за Купата

Отборът на Сакраменто Кингс постигна трета поредна победа в първия в историята турнир за Купата на Националната баскетболна асоциация.

Калифорнийци се наложиха като гости над водача в Западната конференция Минесота Тимбъруулвс със 124:111. Българското попълнение в състава на „кралете“ Александър Везенков обаче не взе участие в срещата. Крилото пропусна трети мач от началото на сезона, като във втори от тях това бе поради треньорско решение.

Изненадващо, срещата премина изцяло под контрола на тима на Сакраменто, който бе напред в резултата във всяка от последните 47 минути на мача. Минесота имаше единствения си аванс при 3:0 и 5:4 в началото на срещата, след което преднината бе само за гостите.

Най-полезен за победителите бе гардът Де’Аарън Фокс, който завърши с 36 точки и 12 борби. Още 18 точки прибави Харисън Барнс, а с 15 остана литовецът Домантас Сабонис.

В редиците на Минесота Антъни Едуардс приключи с 35 точки, 27 вкара Карл-Антъни Таунс, но усилията на двамата не срещнаха достатъчно подкрепа от съотборниците им.

В класирането в Западната дивизия Минесота остава на първо място с 11 победи и 4 загуби. Сакраменто е шести с 9 успеха и 6 поражения.

В турнира за Купата Сакраменто е лидер в група „С“ на Западната конференция с 3 победи от 3 мача, но за да се класират за четвъртфиналите „кралете“ ще трябва да победят в последния си мач Голдън Стейт (2-1). Двубоят е в нощта на вторник срещу сряда в Сакраменто.

Четете още

Избор на редактора