Беларус започва кастрация на педофили

Генералната прокуратура на Беларус информира, че страната е подготвила изменения в Наказателния кодекс, предвиждащи задължително лечение на педофили. Алгоритъмът им за лечение предвижда използването на химическа кастрация.

Според официалния Telegram канал на беларуския надзорен орган, по инициатива на Главната прокуратура е бил одобрен „клиничен протокол, съдържащ алгоритъма за лечение на педофилия, включително използването на химическа кастрация.

„По инициатива на Главната прокуратура беше одобрен план за действие за защита на децата от сексуално насилие и експлоатация и беше одобрен механизъм за реабилитация на жертвите на сексуално насилие. Подготвени са изменения в Наказателния кодекс: освен наказване на престъплението със съдебна присъда, се предвижда и задължително лечение на лица, страдащи от педофилия“, съобщиха от прокуратурата.

Уточнява се също, че Александър Лукашенко е подкрепил инициативите на Генералната прокуратура на Беларус, свързани с „установяване на административна отговорност за пропаганда на нетрадиционни сексуални отношения, смяна на пола, педофилия и доброволен отказ от потомство“.

В Русия също се обсъждат предложения за химическа кастрация на педофили. На 18 юни Либерално-демократическата партия заяви, че скоро ще внесе в Думата законопроект за въвеждане на химическа кастрация като наказание за осъдените за педофилия.

Химическата кастрация представлява прилагане на препарати, които „трайно или за цял живот намаляват сексуалното желание“. Принудителната химическа кастрация се прилага в Канада, Дания, Германия, Норвегия, Швеция и някои американски щати.

Четете още

Избор на редактора