Берлускони от болницата: Трудно е, но пак ще се спася

Бившият италиански премиер Силвио Берлускони, който е болен от левкемия и е хоспитализиран в интензивното отделение на болница в Милано, каза, че е трудно, но ще издържи отново.

„Успях да победя смъртта, дори в по-трудни и по-деликатни ситуации“, каза Берлускони чрез италианския всекидневник Il Journale, който е част от неговата медийна империя.

86-годишният медиен магнат, който от сряда е в интензивното отделение в престижната миланска болница Сан Рафаеле, почива и реагира добре на лечението, каза външният министър Антонио Таяни пред телевизия Rai 3.

Таяни, бивш председател на Европейския парламент, е номер две в партията Forza Italia на Берлускони, която е част от управляващата коалиция на премиера Джорджа Мелони. Заради дълголетието си в политиката Берлускони получи прозвището „безсмъртния“. Той беше преизбран в парламента през 2022 г. Неговите лекари обявиха, че той страда от белодробна инфекция, свързана с „хронична левкемия, която има от известно време“.

Роднините на бившия премиер, начело с брат му и децата му, посетиха кардиологичното отделение в болницата в предградията на Милано.

Фенове на футболен клуб Монца, собственост на Берлускони, поставиха транспарант на вратата на болницата: Смелият Силвио! — Монца е с вас.

Четете още

Избор на редактора