Бивш барман заподозрян за убийството в София

32-годишен барман е предполагаемият убиец на мъжа, намерен в шахта в София, съобщи главният секретар на МВР Живко Коцев.

Основият мотив за престъплението са неуредени финансови отношения. Задържан е и съучастник на извършителя.

По-късно в понеделник от СДВР съобщиха, че 41-годишният мъж, чийто останки бяха открити в шахта на жилищна кооперация, е съден за опит за убийство преди години

Той е с влязла в сила присъда, която е изтърпял, съобщи пред Нова тв директорът на СДВР старши комисар Любомир Николов.

„Убийството на мъжа, намерен в шахта в София, е извършено в жилището на улица „Раковски“. В него са намерени части от тялото. То е било наето под наем от заподозрения за извършеното престъпление“, каза главният секретар на МВР Живко Коцев пред БТВ.

„Предполагаемият извършител пребивава на територията на столицата от известно време. Той е инициали В.В., на 32-години, криминално проявен, доскоро е работил като барман, а към момента е безработен. С жертвата са били в приятелски отношения“, посочи още той.

Главният секретар на МВР уточни, че жертвата е 41-годишен столичанин, който е обявен за издирване.

“Постъпил е сигнал от близък роднина на 8 август. Започнало е бързо издирване и изясняване на всички обстоятелства и факти. Трупните останки са именно на този мъж. Основният мотив за убийството са неуредени финансови отношения“, обясни Коцев.

Широк кръг от експерти проучва навиците на жертвата, установяват близкото му обкръжение.

Става ясно, че мъжът е убит още на 8 август следобед. В Студентски град е намерен използван от него мобилен телефон.

В рамките на разследването и събраните доказателство става ясно, че инициаторът на убийството има и съучастник.

„Трупните останки са изхвърлени на различни места в столицата с автомобил, който е собственост на близък на извършителя на престъплението. Самият автор на деянието няма собствен автомобил и шофьорска книжка. Двамата са задържани за 72 часа. Установено е цялото движение на извършителя на престъплението. Чували с трупни останки са намерени и в природен парк „Витоша“, обясни Живко Коцев.

„Престъплението е изключително зловещо. В рамките на съдебно-психиатрични експертизи ще се установи дали извършителят разбира значението на това, което е извършил. Агресията е изключителна. Според психолозите това е лице, което има комплекси, злобно и изключително агресивно“, посочи още той.

Четете още

Избор на редактора