Бивш зам.-финансов министър видя свой пропуск в цената на цветята

Бившият зам.-финансов министър Георги Кадиев, който отговаряше и за цената на цветята, разбра какъв сериозен пропуск е направил в ценообразуването им.

Разбра го по трудния начин.

Георги Кадиев влязъл в магазинче в Студентски град да купи цветя за рождения ден на дъщеря си. Посрещнал го голям надпис: “Анонимно не!“

На въпроса какво значи това, финансистът получил бърз отговор от продавачката: „Значи, че не изпълняваме анонимни поръчки за доставка на цветя“.

И му обяснила – заради многото скандали. Имало мъже, които пращат анонимно цветя на жените си в работата и после правят проверка – наблюдават жена им ще им каже ли, че непознат й изпратил цветя, ще се прибере ли с тях…Имало и други, които нарочно пращали цветя на жена, докато тя е на работа, а мъжът й си е вкъщи. Идвали са тука да ни разпитват кой ги прати, защо ги прати, и фоторобот искат на човека.

„Аман от семейни драми и ние по средата“, завършила продавачката.

Георги Кадиев взел букета и излязъл с тъжни размисли за България, ЕС и Ориента. Но после финансистът у него надделял: „Трябва да се въведе двойна цена за анонимните поръчки. На влюбения няма да му пука, но ревнивецът ще се откаже от социалния експеримент заради цената. Любов и здраво семейство, и повече пари в хазната, едновременно!“

Четете още

Избор на редактора