Борисов настоява за смяна на военния министър

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов настоя за смяната на министъра на отбраната Тодор Тагарев след ротацията, независимо от оценката за дейността му, която ще получи от ротационните премиери Николай Денков и Мария Габриел.

„Естествено, че трябва да има смяна. Това е неработещ министър, който на толкова високи обороти работил, че му били виновни зам.- министрите, било му виновно МВР и всички останали наземните кълбета, както биха казали, само той е с високите обороти, толкова високи, че в секретно деловодство има справка какво е свършил и трябва да ви кажа, аз не бих отишъл в Киев при Зеленски в никакъв случай преди да съм изпълнил решенията на парламента, а той не ги изпълни“, коментира той.

Борисов отхвърли поканата на съпредседателя на ПП – ДБ Кирил Петков за незабавно започване на преговори за условията за работа на кабинета след ротацията на премиерите и уточни, че ГЕРБ ще излъчи преговорен екип и чак след това ще се пристъпи към лидерска среща, съобщава БНР.

„Да работят добре, но тези компромиси. Двете партии, двете групи имат по един лидер Кирил Петков и Бойко Борисов в случая и този компромис историята ще каже дали е бил добър. Към момента мисля, че се работи, за мен Кирил Петков е реалният премиер на това правителство“, каза още лидерът на ГЕРБ.

Четете още

Избор на редактора