БСП за движение Бузлуджа: Чужди партии, стари лица

В позиция на Изпълнителното бюро (ИБ) на БСП се посочва, че вчерашната среща в НДК на тема „За бъдещето на БСП и лявото“, организирана от председателя на БСП – София Иван Таков и столични социалисти, е фалшива. В позицията, разпространена от пресцентъра на БСП, се посочва, че става дума за „чужди партии, стари лица, без нови идеи“.

Вчера над 500 социалисти от цялата страна учредиха движение „Бузлуджа“ в БСП, а начело на него застана председателят на БСП – София Иван Таков.

В позицията на БСП днес се посочва, че информацията, че на срещата в НДК присъстват социалисти, членове на БСП, е фалшива. Мнозинството от участниците бяха председатели и ръководства на други партии: АБВ, „Движение 21“, „Изправи се.Бг“ и др., както и безпартийни хора, посочват от БСП.

Абсурдно е, членуващи в други партии, да организират движение вътре в БСП. Нечленуващи в БСП да искат свикване на извънредно заседание на конгрес на БСП. Това минава всякакви граници на политическата логика и морал, пише в позицията на БСП.

Вместо очакваните нови идеи за модерна лява политика и нови лица, единствената новина, която тази среща произведе, е, че хора извън БСП искат оставката на лидера на партията. Нямаше никакви идеи за лява политика, а лицата бяха старите политици на прехода, пишат от БСП.

Претенциите за морална алтернатива се разбиват на пух и прах във фактите, а подписката на над 50 члена на Националния съвет също е фалшива. В нея фигурират имена на хора, които не са членове на БСП. Има такива, които членуват в други партии. А някой от уж подписалите не знаят, че имената им фигурират в този списък, пише в позицията на БСП.

От партията посочват, че въпросът с лидерството в БСП се решава единствено от членовете на партията на пряк избор и такъв ще има в края на годината.

„Призоваваме лявомислещите хора и всеки, който споделя стремежа ни да се премахне задкулисието, паралелната държава, зависимостите и кражбите, както вътре в партиите, така и в държавата, да ни подкрепи като единствените, които не се прегърнахме с мафията, не ви излъгахме и предадохме“, се допълва в позицията на социалистите.

Четете още

Избор на редактора