БФШ 2022 отново зове за обединение по плана на БОК

Българска федерация по шахмат 2022, която е лицензирана от Министерството на младежта и спорта, се обърна към приетата за член на Международната шахматна федерация (ФИДЕ) Българска спортна федерация по шахмат с покана за обединение съгласно плана, предложен от председателя на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова.

В писмо до медиите от БФШ 2022 посочват, че това този процес може да се задвижи още на 24 февруари, когато федерацията ще проведе Отчетно-изборно събрание.

„На 24 февруари в София ще се проведе Отчетно-изборно събрание на Българска федерация по шахмат 2022. Обединението на шахматните клубове у нас е непрекъснат процес на приобщаване. Ръководството на БФШ 2022 кани всички председатели на клубове, които все още не членуват в лицензираната федерация, да бъдат гости на събранието. По този начин те ще могат да се запознаят с дейността, бюджета и начина на работа на федерацията.

Обръщаме се към Българска спортна федерация по шахмат в лицето на председателя Милен Василев. В името на успешното бъдеще на българския шахмат, ние от Българска федерация по шахмат 2022 отново потвърждаваме своята готовност за реализиране на плана, предложен от председателя на БОК Стефка Костадинова.

„Публично декларирам отново предложението си към Милен Василев за съпредседател на лицензираната федерация. Нека заедно да сформираме екип на управление, който да поведе напред българския шахмат“, заяви доц. Венета Петкова, председател на БФШ 2022.

„Време е за конкретни действия в името на спорта! Нека не допуснем шахматът да изпадне в организационен цайтнот! Вярвам, че заедно можем да постигнем повече, много повече!“, заявява още Петкова.

Припомняме, че според плана на БОК обединената федерация трябва да има два съпредседатели, като единият отговаря за провеждането на националния календар, а другият – за международния.

Четете още

Избор на редактора