„Вагнер“: Армията ни саботира да не превземем Бахмут

Бахмут скоро ще падне. Бахмут няма да бъде превзет, защото руското военно министерство ограничава нарочно доставката на муниции за ЧВК Вагнер. Това са противоречивите послания от различни украински и руски източници за ситуацията по отношение на града-символ на украинската съпротива.

За отбелязване е, че има украински източници, които коментират „ако питате мен, време е да напуснем Бахмут“. На този фон обаче има и руски източници, при това с влияние, които говорят как Бахмут остава много трудна цел.

Създателят на ЧВК Вагнер, руският олигарх Евгений Пригожин, директно обвини руското военно министерство, че саботира усилията на наемническата му армия Бахмут да бъде превзет, като орязва доставките на муниции.

Той отправи обвиненията във видеоинтервю. Пригожин обясни, че това се прави „от завист“ – всеки ден били обявявани нови руски офанзиви в Украйна (намек към руското военно министерство) и те пропадали заради лошо командване.

Пригожин твърди, че руското военно министерство в никакъв случай не иска ЧВК Вагнер да превземе Бахмут, защото като превземели Соледар, „цялата страна била с ЧВК Вагнер“. Ние обаче ще превземем и Бахмут, увери Пригожин.

Четете още

Избор на редактора