Върнаха 4 от отнетите 10 точки на Евертън

Висшата лига върна 4 от 10-те точки, отнети на Евертън за нарушаване на финансовия феърплей, се казва в изявление на клуба.

„Апелативният съвет е счел приспадането от 10 точки за неподходящо в сравнение със съществуващите критерии, за които клубът информира комисията. И отнемане на още 9 точки, което се налага в съответствие със собствените правила на Висшата лига в случай на несъстоятелност“, се казва в изявлението на Евертън.

На 17 ноември 2023 г. Висшата лига отне 10 точки от Евертън за нарушаване на финансовия феърплей. Клубът от Ливърпул подаде жалба на 1 декември 2023 г.

След това беше съобщено, че Лийдс, Лестър и Бърнли планират да съдят Евертън за 300 милиона евро във връзка с финансовите загуби, причинени от изпадането на тези отбори от Висшата лига. Според тяхната позиция изпадането можеше да не се случи, ако точките на Евертън бяха отнети в някой от предишните сезони. Беше отбелязано, че в този случай на мърсисайдци могат да бъдат отнети още 9 точки.

В момента Евертън е на 17-о място в класирането на Висшата лига с 21 точки. Когато решението за връщане на 4 точки на клуба влезе в сила, тимът ще се изкачи до 15-та позиция, уточнява БТА.

Четете още

Избор на редактора