Генерал Армагедон е бил таен член на „Вагнер“

Руският генерал Сергей Суровикин, познат като Касапина от Сирия или генерал Армагедон е бил таен член на ЧВК „Вагнер“, твърди CNN, като се позовава на документи, които са били споделени ексклузивно с медията.

Доказателствата са били предоставени от руския Център за разследвания „Досие“ и, ако се приемат за автентични, сочат, че генерал Суровикин е имал личен идентификационен номер в ЧВК „Вагнер“.

Генерал Армагедон фигурира в списъка в компанията на най-малко 30 други високопоставени руски военни и служители от разузнаването, също VIP членове на военната компания на Евгений Пригожин.

Генерал Сергей Суровикин, който е заместник-главнокомандващ на руските сили във войната в Украйна не е виждан публично от миналата събота, когато пусна видео, в което призоваваше шефа на Вагнер Евгений Пригожин да спре бунта с . Оттогава местонахождението му остава неизвестно, съобщава OFFNEWS.

Телевизионният канал е отправил питане до „Вагнер груп“ за разкритията на Центъра „Досие“, но не е получил отговор засега. Не е ясно какво представлява VIP членството във „Вагнер“, нито дали има финансови облаги от това. И досега беше известно, че Суровикин има връзки с наемническата група, но документите повдигат въпроси относно близостта на висши членове на руската армия и „Вагнер“.

По време на продължилия за кратко метеж на Пригожин, бойците на „Вагнер“ успяха да превземат южния руски град Ростов на Дон, като на практика не срещнаха съпротива от руската армия.

Четете още

Избор на редактора