Гешев се изфука в САЩ. Гонел руски шпиони от България

След като стана ясно, че главният прокурор Иван Гешев може да гледа само онлайн Националната молитвена закуска – основното събитие заради, което е в САЩ, той рекламира свое участие във форум във Вашингтон, на който се е хвалил как е разследвал и гонил руски шпиони в и от България, пише Сега.

В съобщение на българската прокуратурата се твъди, че главният прокурор Иван Гешев е участвал в международна дискусия, посветена на последиците от руската агресия в Украйна, която се е провела в Конгреса на САЩ във Вашингтон. Форумът се организира от конгресмените Робърт Адерхолд и Пийт Сешънс. Участие в дискусията взел и конгресменът Джо Уилсън, основател на Групата за приятелство с България в Конгреса, както и още действащи и бивши членове на Камарата на представителите, пишат от българската прокуратура.

Българският главен прокурор подчертал, че наред с класическата форма на разузнавателна дейност, каквато е шпионажа, в последните години се идентифицират и други средства на зловредно влияние – политическа корупция, хибридни атаки, включително чрез употребата на медии и разпространяването на „фалшиви новини“, кибератаки, пример за което бяха действията отпреди три месеца на руската хакерска група „KillNet“, както и зачестилите опити за заобикаляне на санкции, наложени спрямо руската банкова система чрез трансфер на криптовалути.

Четете още

Избор на редактора