Григор Димитров даде сет, но продължава в Маями

Григор Димитров се класира за третия кръг на турнира по тенис на твърда настилка от сериите „Мастърс“ в Маями с награден фонд от 8,9 милиона долара,съобщи БТА. Най-добрият български тенисист постигна труден обрат с 6:7 (5), 7:6 (5), 6:2 срещу чилиеца Алехандро Табило за 2 часа и 29 минути.

В първия сет играта беше равностойна, като двамата тенисисти показаха силни изяви при начален удар. Хасковлията спаси три поредни точки за пробив в осмия гейм, когато навакса пасив от 0:40, за да изравни за 4:4.

В тайбрека разиграванията също вървяха точка за точка и в полза на сервиращия, но Табило поведе с 6:4, за да приключи сета при 7:5.

Втората част започна по същия начин – точният начален удар изцяло определяше темпото в разиграванията. 26-годишният Табило, който е на 44-то място в световната ранглиста, отрази три точки за пробив в шестия гейм на втория сет и успя да се добере до равенство 3:3 след 14-ия си ас в мача.

В тайбрека Димитров изостана с 2:5, но спечели следващите пет точки и драматично изравни резултата в мача.

В третата част българският тенисист направи пробив за 1:0 и по-късно отново спечели подаването на Табило за 5:2, след което сервира успешно за спечелване на мача, отложен на няколко пъти заради силните дъждове във Флорида.

В следващия кръг Григор Димитров ще се изправи срещу Яник Ханфман, който заема 56-то място в класацията на АТП. Германецът елиминира Адриан Манарино от Франция след 3:6, 7:6 (1), 6:4. До момента българинът и Ханфман не са се изправяли един срещу друг.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ATP Tour (@atptour)

Четете още

Избор на редактора