Двама катаджии спипани с подкуп във Варна

Окръжната прокуратура във Варна привлече към наказателна отговорност двама полицейски служители за поискан и приет от тях подкуп посредством изнудване и злоупотреба със служебно положение, съобщиха от пресслужбата на държавното обвинение в крайморския град.

Двамата мъже- на 46 и 51 години, са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор. Предстои в съда да бъдат внесени искания за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо двамата полицаи, уточняват от пресцентъра на прокуратурата.

Те са задържани при специализирана операция на дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР вчера. Разследването срещу тях е установило, че при изпълнение на своите задължения двамата са злоупотребили със служебното си положение и са поискали и приели подкуп в размер на 100 лева от шофьор, спрян за проверка. Мъжът е бил заблуден, че се движи с превишена скорост, за което може да бъде глобен със значителна сума.

В хода на работата по случая е изяснено, че втори водач е изнуден по същата схема и от него е приет неследващ се дар в размер на 50 лева.

Работата по документиране и доказване на престъплението продължава и към момента под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура във Варна.

БТА припомня, че за поискан и приет подкуп в средата на февруари във Варна бе задържан общински служител, а в края на ноември миналата година –надзирател от затвора в крайморския град.

Четете още

Избор на редактора