Два безответни удара с чук: Уест Хям спря Арсенал

Отборът на Арсенал загуби от Уест Хям с 0:2 като домакин в двубой от 19-ия кръг на английската футболна Висша лига и пропусна да се върне на върха във временното класиране. „Артилеристите“ имат само една победа в последните си четири срещи в първенството. Начело в подреждането остава Ливърпул с 42 точки, докато Арсенал е втори с 40. „Чуковете“ излязоха на шеста позиция с 33 точки в актива си след като записаха трети пореден успех във Висшата лига.

Томаш Сучек в 13-ата и Константинос Мавропанос с глава в 55-ата минута донесоха победата за гостите, а в петата минута на добавеното време Мохамед Саид Бенрахма пропусна дузпа за Уест Хям, отсъдена за нарушение на Деклан Райс.

Първото попадение за гостите бе преразгледано със системата за видеоарбитраж-ВАР заради съмнения, че топката е излязла извън очертанията на терена, но в крайна сметка голът бе зачетен.

Играчите на Уест Хям отправиха само три удара в очертанията на вратата на домакините, но реализираха два от тях. Футболистите на Арсенал имаха два пъти повече шансове, но не успяха да преодолеят защитата на противника. След първия гол за Уест Хям, Букайо Сака бе близо до попадение за Арсенал, а Габриел Жезус пропиля още две добри възможности за домакините.

В другата среща от 19-ия кръг във Висшата лига в четвъртък вечер тимът на Брайтън се наложи над Тотнъм с 4:2 като домакин и държи осмото място във временното класиране с 30 точки. Тотнъм е пети с 36 точки към момента, на една зад четвъртия Манчестър Сити, който е с мач по-малко.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 433 (@433)

Брайтън поведе с 4:0 до 75-ата минута след попадения на Джак Хиншълуд в 11-ата минута след силен удар за 1:0, на Жоао Педро на два пъти от дузпи в 23-ата минута за 2:0 и в 75-ата за 4:0, а преди това в 63-ата минута Первис Еступинян направи резултата 3:0 за домакините. За Тотнъм се разписаха влезлият като резерва Алехо Велис от близко разстояние и Бен Дейвис с глава в рамките на четири минути между 81-ата и 85-ата, оформяйки крайното 4:2.

Попадения на Ричарлисон в 46-ата и 62-ата минута не бяха зачетени заради засади, а Пиер-Емил Хьойлунд удари греда за Тотнъм. Домакините също на два пъти удариха греда, а в 38-ата минута гол на Факундо Буонаноте не бе признат заради засада.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 433 (@433)

Четете още

Избор на редактора