Демерджиев: Прокуратурата саботира разследванията

Прокуратурата много често изнася информация в аванс, а след това няма резултат, разследванията са саботирани. Така коментира служебният вътрешен министър Иван Демерджиев пред „Дарик“ изявленията на главния прокурор Иван Гешев.

Той заяви, че е цел в заговор между олигарси, мафията и журналисти и бяха разпространени записи, намерени на флашки в дома на обвиняем.

Демерджиев нарече случващото се „филм или сериал“ и коментира, че главният прокурор не може да е жертва, той има всички лостове да реагира, ако има някакви заплахи, има всички инструменти да защити и себе си, държавата и правовия ред. Министърът подчерта, че говоренето на Гешев е по-скоро политическо, отколкото на магистрат.

„Отговорността към разследването трябва да е водеща“, коментира още Демерджиев, критикувайки по този начин изнесените от прокуратурата данни.

„И до днес МВР охранява едни много интересни свидетели. Някои ги наричат кошаревски, те имат публично известни прякори. Денонощно ходят с тези хора, включително в заведенията, унижават се да стоят до тях и да ги пазят, защото така е разпоредила прокуратурата“, коментира министърът, без да навлиза в подробности.

Той няколко пъти е настоял прокуратурата да преразгледа постановленията си за охрана, но това не е направено.

Четете още

Избор на редактора