Десподов дебютира за ПАОК с отменен гол

Капитанът на българския национален отбор по футбол Кирил Десподов можеше да направи мечтан дебют за новия си отбор ПАОК (Солун), но негов гол беше отменен заради засада.

В първата си среща с черно-бялата фланелка той влезе като смяна в 63-ата минута на мястото на Янис Константелиас, а в 84-ата се разписа. Попадението обаче не беше зачетено, тъй като прегледът на ситуацията с помощта на системата за видеоповторение (ВАР) показа засада на испанеца Брандон Томас, който подаде на българското крило.

Така в крайна сметка дербито на Солун между ПАОК и Арис завърши 0:0 и двата състава прибавят по една точка към актива си. ПАОК събира 7 и се изравнява с ОФИ на 3-ата позиция, докато Арис с 4 дели 7-10 позиция.

Дербито на Солун беше с поделено надмощие в големи периоди на мача, като ПАОК имаше преимущество във владеенето на топката и в ударите. Но три минути преди гола на българското крило Арис можеше да стигне до гол. След центриране от фаул от ляво на Лорен Морон защитникът Фабиано се пребори за топката и стреля, но прекалено слабо и стражът Доминик Котарски улови.

В 84-ата минута атаката от ляво беше започната от Тайсон, той центрира, а резервата Брандон Томас свали топката назад. Там Кирил Десподов дебнеше какво ще се случи, ориентира се първи и с техничен удар с десния крак я прекара през телата на двама бранители и не остави шансове за вратаря Хулиан Куеста. Радостта му, както и тази на препълнения стадион „Тумба“ обаче беше кратка. Големи надежди се възлагат на българина и това се видя при появяването му на терена, когато публиката го посрещна почти френетично.

Старши треньорът на ПАОК Разван Луческу избра странен състав, поставяйки Мбвана Самата на върха на атаката, а Тайсон на фланга. Това „изяде“ мястото на Десподов в стартовите 11. Но след влизането си двукратният футболист номер 1 на България показа сериозна активност. Той се връщаше в защита, на три пъти опита да провокира голово положение за своя тим, за да дойде 84-ата минута, когато все пак прати топката в мрежата, но съдиите видяха засадата, предава БТА.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by PAOK FC (@paok_fc)

Четете още

Избор на редактора