Десподов с гол и асистенция за ПАОК

Българският национал Кирил Десподов продължава да оставя много добри впечатления с екипа на новия си тим ПАОК. Бившият футболист на Лудогорец вкара гол и направи асистенция при победата с 3:2 ХИК Хелзинки в среща от Група G в Лигата на конференциите.

Българинът асистира на Константинос Кулиеракис, който изравни за 1:1, след като преди това Хасан Банде вкара за домакините. След това Десподов сам вкара втория гол за своя тим, като в срещата се разписа и Брандън Томас. Вторият гол за тима от Хелзинки бе дело на Боян Радулович.

Мачът в столицата на Финландия вървеше 0:0 до 36-ата минута, когато  Лукас Лингман центрира перфектно от ъглов удар. В наказателното поле Хасан Банде надскочи всички и с глава порази вратата на тима от Солун.

Десет минути след началото на втората част на сцената изрезе Кирил Десподов. Крилото първо центрира добре, пращайки топката на пътя на Константинос Кулиеракис, който с глава прати топката под напречната греда за 2:1.

Девет минути преди края на редовното време обратът бе факт! Абдул Рахман Баба подаде добре към Десподов, който прибра топката и без да се колебае я насочи към долния ляв ъгъл, като преди да влезе в мрежата, тя докосна и гредата.

Попадението бе преразгледано от ВАР, като се видя, че няма основания да бъде отменено и така резултатът стана 2:1 за ПАОК.

Този гол даде крила на ПАОК, който в 4-ата минута на добавеното време довърши започнатото с трети гол, при който Тайсон комбинира с Брандън Томас за 3:1.

ХИК се върна в мача с втори гол, паднал в 9-ата минута от продължението, когато Боян Радулович се разписа от дузпа, но това не бе достатъчно за финландците и Десподов и компания ликуваха след последния съдийски сигнал.

В другия мач Айнтрахт Франкфурт победи Абърдийн в Германия с 2:1.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by PAOK FC (@paok_fc)

Четете още

Избор на редактора