Ди Каприо и Безос даряват $200 млн. за Амазонка

Леонардо ди Каприо и Джеф Безос помогнаха за основаването на фонд за спасяването на тропическите гори на Амазонка.

48-годишната холивудска звезда и 59-годишният основател на Amazon се обединиха, за да помогнат на инициативата Protecting Our Planet ( POP ) да инвестира 200 милиона долара в усилията на бразилското правителство да запази дивата природа и да защити живота на местното население на Амазонка през следващите четири години.

Ди Каприо ще дари чрез организацията Re:wild , която той съоснова през 2021 г. и която досега е събрала 5 милиарда долара за защита на застрашени видове и диви животни.

„Вдъхновени сме от амбициозните цели на Бразилия да защити Амазонка, едно от най-важните места за дивата природа на планетата, и сме развълнувани, че можем да подкрепим тези усилия чрез „Предизвикателството да защитим нашата планета“ (POP)“, каза актьорът.

И бизнесменът милиардер се присъедини от името на своя Bezos Earth Fund , който той основа с годеницата си Лорън Санчес, за да помогне в борбата с изменението на климата.

Кристиан Сампер, директор на фонда на Безос, каза: „Амазонка е ключова за бъдещето на глобалното биоразнообразие и климат и ние приветстваме ангажимента на президента Лула и бразилското правителство да я опазят.“

Четете още

Избор на редактора