За 20-и път „Миден и рибен фест“ в Каварна

„Миден и рибен фест“ започва в Каварна. XX-ото юбилейно издание ще се проведе днес и утре на площад „Защитата на Каварна“, съобщават от Общината на крайморския град. Юбилейното издание включва редица изненади за любителите на рибните ястия, мидите, морските дарове и хубавата музика.

Първият ден започва с детско морско ателие, където местни и гостуващи малки творци ще могат да проявят фантазия и сръчност в рисуването върху камъчета и миди. След това своите кулинарни умения ще представят кметове и кметски наместници от общината.

Шеф-готвач Снежана Орлова е гост на тазгодишното издание на феста. Тя заедно с кметът на Каварна Елена Балтаджиева ще приготвят изискани ястия и деликатеси от риба. Кулинарните морски изкушения с миди, скариди, рибни чорби и блюда ще могат да се опитат от почитатели на морската храна, уважили празника в края на август, казват още от Общината. Първата фестивална вечер ще завърши с концерт на Нели Рангелова.

През втория ден на сцената на площада ще се изявят талантите на България, участвали в „Летни творчески академии, Каварна 2023“. След тях концерт за жителите и гостите ще изнесе Тома Здравков.

На сцената ще се качи и група JEREMY, която е основана през 2010 година от Ерсин Мустафов и Ташо Колев в гр. Каварна, посочват още от Община Каварна.

Четете още

Избор на редактора