Зверев шокира Алкарас. Уреди си полуфинал с Медведев

Германецът Александър Зверев постигна впечатляваща победа с 6:1, 6:4, 6:7(2), 6:4 над испанеца Карлос Алкарас в четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия по тенис при мъжете.

Шестият в схемата Зверев показа тенис на най-високо ниво и изигра един от най-добрите си мачове от контузията си в средата на 2022 година, когато счупи глезена си по време на полуфиналния мач на „Ролан Гарос“ срещу Рафаел Надал. Олимпийският шампион затвори двубоя за 3 часа и 8 минути и за втори път в кариерата си след 2020 година ще играе на полуфиналите в Мелбърн. Той можеше да стори това и много по-рано, но допусна пробив, когато сервираше за спечелването на мача в третия сет.

Още от началото на мача Зверев показа, че е твърдо решен да спечели срещата си с Алкарас. Той поведе с 3:0 гейма след едва няколко минути на корта и след още един пробив в шестия гейм взе първия сет с 6:1.

Алкарас, който можеше да оглави световната ранглиста с титла от турнира, показа по-добра игра във втория сет. В него испанецът пропусна две възможности при 3:2 гейма в своя полза, но Зверев ги отрази, след което на свой ред постави Алкарас под натиск и го проби още два пъти.

Зверев запази високото ниво в играта си и в третия сет, като в средата му направи нов пробив, който изглеждаше, че ще му донесе победата. Изведнъж обаче Алкарас заигра на обичайното си ниво и върна пробива, за да намали до 4:5.

Така третият сет трябваше да се реши от тайбрек. В него Зверев поведе с 2:0 точки, но последваха седем поредни за Алкарас, който измъкна третата партия.

Четвъртият сет започна с размяна на по един пробив, след което двамата продължиха да печелят собствените си подавания. При 4:4 гейма Зверев стигна до нова възможност за брейк, която веднага успя да реализира. Няколко минути по-късно, при втория си опит да затвори мача на собствен сервис, германецът успя да го направи.

За олимпийския шампион това е пета победа в осем мача срещу Алкарас. На полуфиналите той ще срещне съперник, когото познава още по-добре – Даниил Медведев. Германецът и руснакът имат 18 мача помежду си, в които Медведев води с 11:7 победи, уточнява БТА.

Четете още

Избор на редактора