Индия: Над 150 000 в йога сесия за световен рекорд

Около 153 000 души практикуваха едновременно йога в западния индийски щат Гуджарат в сряда, в Международния ден на йога, в опит да поставят световен рекорд, предаде агенция ЕФЕ.

Сесията, водена от 350 инструктори по йога, се проведе на основната магистрала в Сурат. Участниците заеха повече от 12,8 километра по трасето.

Повече от 200 000 души се бяха регистрирали за участие в масовата йога сесия, но се оказа, че могат да присъстват 175 000 желаещи заради липса на достатъчно място, обясни представител на властите. Рекордът включва само хората, които са изпълнявали йога без почивка в продължение на 45 минути.

На събитието са присъствали и представители на Книгата на рекордите на Гинес, за да удостоверят постижението. Те са наблюдавали и контролно-пропускателен пункт за регистриране на влизащите и излизащите хора.

Предишният рекорд за най-много хора, практикуващи едновременно йога, е от 2018 г. Тогава в сесия в индийския щат Раджастан се включват 101 000 души. През 2014 г. ООН обяви 21 юни за Международен ден на йогата, като всяка година хиляди хора се събират по този повод, за да покажат любовта си към практиката. На този ден Индия традиционно организира масови йога събития в цялата страна

Четете още

Избор на редактора