Карлос Алкарас с първа загуба от 2 месеца

Водачът в световната ранглиста при мъжете Карлос Алкарас от Испания отпадна на четвъртфиналите на турнира по тенис от сериите Мастърс в Торонто (Канада) с награден фонд 7 622 925 долара.

Алкарас претърпя поражение от американеца Томи Пол с 3:6, 6:4, 3:6 в мач, продължил два часа и 21 минути. 12-ият поставен Пол се класира за полуфиналите, където ще срещне седмия в схемата италианец Яник Синер.

Испанският тенисист допусна ранен пробив в началото на мача срещу 14-ия в света Томи Пол и изостана с 2:5 преди да отстъпи с 3:6 в първия сет. Алкарас успя да надделее във втория с 6:4 след като веднъж проби подаването на американеца, а в третата част Томи Пол пак се откъсна с 5:2 и стигна до успеха с крайното 6:3.

26-годишният Пол ще отбележи ново рекордно класиране в кариерата си, достигайки поне до 12-ата позиция на ранглистата в понеделник.

„Изиграх наистина добър мач. Трябва да си настоятелен във всяко разиграване срещу противник като Карлос. Мисълта, че можеш да победиш съперника си, определено помага“, каза Томи Пол.

Яник Синер отстрани французина Гаел Монфис с 6:4, 4:6, 6:3 след два часа и 24 минути игра. Решаващ в третия сет бе пробив на италианеца за преднина от 3:1, който той затвърди за 4:1 и затвори успешно срещата.

По-рано на турнира австралиецът Алекс де Минор се наложи над втория поставен Даниил Медведев от Русия със 7:6(7), 7:5 и също се класира за полуфиналите, където го чака двубой с испанеца Алехандро Давидович Фокина.

Де Минор се нуждаеше от два часа и четири минути, за да преодолее Медведев в оспорвания сблъсък между двамата. Австралиецът изоставаше с 2:5 в първия сет и с 2:4 във втория, но успя да елиминира руския си съперник.

„Вероятно се гордея най-много с психиката, която показах. През целия мач бях спокоен. Знаех плана си за срещата и се придържах към него. Много съм щастлив. Днес трябваше да демонстрирам най-добрия си тенис“, коментира Алекс де Минор.

Преди това Давидович Фокина победи американеца Макензи Макдоналд с 6:4, 6:2 в мач, продължил час и 37 минути.

Четете още

Избор на редактора