Катар ще защитава титлата си на Купата на Азия

Отборът на Катар ще има уникалната възможност да дублира титлата си на Купата на Азия. Това стана възможно, след като тимът се наложи над Иран с 3:2 във втория полуфинал и си осигури правото да играе за трофея. Във финала за Купата на Азия в събота Катар ще играе срещу сензацията Йордания, който за първи път стига толкова високо в турнира при петото си участие.

Тимът на Иран успя да поведе още в четвъртата минута на мача. Тогава нападателят на Рома Сердар Азмун показа страхотен усет в наказателното поле и с удар над главата си прати топката в левия ъгъл на вратата на Мершал Баршам.

Домакините от Катар успяха да отговорят много бързо. В 17-ата минута Ясем Абдулсалам стреля от границата на наказателното поле и след щастлив рикошет топката прехвърли вратаря Алиреза Бейреванд.

Най-красивото изпълнение през първата част бе на Акрам Афиф от Катар, който със страхотен удар в горния ляв ъгъл на вратата направи 2:1 за отбора си.

Иран не се предаде и изравни малко след подновяването на играта през втората част. Тимът спечели правото да изпълни дузпа, след като съдията Ал Али от Кувейт прегледа видеозаписа на ВАР и прецени, че защитник на домакините е играл с ръка в наказателното поле. Алиреза Яханбакш стреля в центъра на вратата и направи 2:2.

В 82-рата минута на мача Али Алмоез от катарския тим спря пас Абдулазиз Хатем, обърна се майсторски и сви топката в долния десен ъгъл на вратата на Иран за 3:2.

В добавеното време на мача футболистът на Иран Шоя Калилзадех бе изгонен от терена с директен червен картон. Съдията даде рекордните 13 минути продължения заради честите спирания на играта.

В последните секунди на мача удар на капитана на Иран Яханбакш се отби в десния стълб, топката се разходи по голлинията и излезе в аут. Малко по-късно вратарят на Катар Баршам направи страхотно спасяване и помогна на тима си да се класира за финала.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 433 (@433)

Четете още

Избор на редактора