Къде може да отиде Роналдо? Ето 5 варианта

Кристиано Роналдо официално е свободен агент след съобщението във вторник, че португалският нападател е напуснал Манчестър Юнайтед „по взаимно съгласие, с незабавен ефект“.

Прекратяването на договора на Роналдо се случи една седмица след експлозивното му телевизионно интервю, в което той обвини клуба от Висшата лига в „предателство“ и каза, че „не уважава“ мениджъра Ерик тен Хаг.

Непосредственият фокус на Роналдо е върху Световното първенство в Катар 2022 – Португалия започва своя турнир срещу Гана в четвъртък – но неизбежно започнаха спекулации относно клубното бъдеще на 37-годишния футболист.

Разглеждаме пет потенциални дестинации, където Роналдо може да играе следващия си клубен футбол.

Челси

Челси се интересуваше от Роналдо през лятото, когато новият собственик Тод Бойли беше в разгара на рекорден летен трансфер. Бившият мениджър Томас Тухел обаче не бил запален по идеята и ако собствениците все още имат интерес, новият треньор Греъм Потър ще трябва да одобри трансфера. Чисто футболно, това е ход, който може да има някакъв смисъл в краткосрочен план. 

MLS

Един от първите слухове, появили се след прекратяването на договора на Роналдо с Юнайтед, е около потенциално преместване в Съединените щати. Времето ще работи доста добре, като се има предвид, че новият сезон на МЛС започва през януари, но дали Роналдо ще се интересува на този етап да направи крачка назад.

По време на телевизионното си интервю миналата седмица португалецът, че очаква да остане на върха на футбола поне още няколко сезона, така че преместването в Америка може да не се вписва в плановете му. Въпреки това едно изгодно предложение може просто да изкуши неговия екип да седне на масата за преговори.

Спортинг Лисабон

Романтичната опция ще доведе до завръщането на Роналдо в клуба от детството му, почти две десетилетия след напускането му като 18-годишен в Манчестър Юнайтед. Това несъмнено би било емоционално решение, защото Спортинг вероятно ще може да предложи на Роналдо футбол от Шампионската лига, но той ще трябва да приеме значително намаляване на заплатата.

Саудитска Арабия

През лятото беше направена дръзка оферта от неназован клуб от Саудитска Арабия, който беше готов да предложи на Роналдо двугодишен договор на стойност 350 милиона евро. Може ли да се работи по нов подход сега, когато Роналдо е принуден да обмисли възможностите си?

ПСЖ

Това, разбира се, е възможност. Футболният Туитър си позволи да се увлече по идеята, след като Роналдо се появи заедно с Лионел Меси в нова кампания на Луи Вютон. Погледнато логистично, ПСЖ е един от много малкото клубове, които могат да си позволят заплатата на Роналдо, но от футболна гледна точка би било трудно да се види къде Роналдо се вписва в отбора.

Четете още

Избор на редактора