Къде ще са най-яките фен партита по време на Катар 2022

Плажът Копакабана в Рио де Жанейро и пристанището на Дубай в Обединените арабски емирства са сред шестте дестинации по света, които Международната футболна федерация (ФИФА) обяви като домакини за провеждане на официални фен партита по време на Световното първенство по футбол в Катар.

Известният площад „Плаца де ла Република“ в Мексико Сити, Anhangabau Valley в Сао Пауло (Бразилия) и централни нощни клубове в Лондон и Сеул (Република Корея) също ще организират официални сбирки за гледане на мачове и музикални събития.

Партитата ще бъдат „отворени само за хора, навършили законовата възраст за пиене“ на местата, организирани съвместно от ФИФА и от дългогодишния спонсор на Световното първенство AB InBev, която произвежда марките Budweiser, Corona и Brahma.

„Входът за някои събития ще бъде безплатен, а за някои ще има входна такса“, се казва в изявление на ФИФА.

ФИФА разкри и подробности за музикалните концерти, планирани в Катар по време на Мондиала от 20 ноември до 18 декември. Фестивалът за електронна музика „Aravia“ ще се проведе в Доха, но цените на билетите не бяха посочени.

Катар облекчи донякъде ограниченията за това къде може да се консумира алкохол в емирството, така че бирите AB InBev да могат да се продават на официални фен партита и зони за гледане на мачове.

Четете още

Избор на редактора