Фенът, който яхна Холанд, е световен шампион по бокс

Полицията в Шефийлд арестува и ще обвини в дребно хулиганство световния шампион по бокс Тери Фланагън, след като в неделя фенът на Манчестър Сити нахлу на терена и яхна мощно Ерлинг Холанд след гол на норвежеца.

В средата на второто полувреме при гостуването на Сити на Шефийлд Юнайтед топката стигна до Холанд, който вкара с глава.

След секунда здравеняк му се метна на гърба, запрегръща го и го целуна, а няколко секунди по-късно стюардите прибраха въпросния фен, уточнява dir.bg.

Оказа се обаче, че той е доста известен. Фланагън пътува да гледа Сити при всяка възможност извън Манчестър, като е фен на тима от дете.

34-годишният боксьор спечели световната титла в леката категория на версия WBO през 2015-а и държа пояса в нея почти три години. Той се отказа през 2019 г. с актив от 36 победи в 38 мача, което го прави един от най-успешните боксьори в новата история на категорията.

Вероятно ще се размине само с глоба за провинението в неделя, но е сигурно, че няма да може да иде повече на мач на отбора този сезон. Според правилника на Висшата лига, заради нахлуване на терена, клубът е длъжен да му замрази сезонния билет поне за година.

Сити спечели мача с 2:1 и води в класирането в Англия с девет точки от три мача.

Четете още

Избор на редактора