Лавина уби четирима във френските Алпи

Четирима души загинаха, а други бяха ранени при свличане на лавина в Алпите в неделя съобщи BBC, позовавайки се на министъра на вътрешните работи на Франция Жерар Дарманен.

По думите му инцидентът е станал в средата на деня на ледника Армансет в Алпите. Спасителите продължават работата си.

В акцията са включени два хеликоптера – на гражданската сигурност и жандармерията, както и около двадесет наземни спасители, оборудвани с техника, полицаи, пожарникари, лакури и кучета.

Загиналите са се изкачвали по ледника, но засега не може да се каже дали са ползвали едно и също въже или отделни. Все още не е установена самоличността на жертвите. Лавината е била дълга 1000 метра и широка 100 метра, според префектурата. Не е имало предупреждение за лавина от Météo-France, но вероятно горещината и вятърът са я причинили.

В популярния ски център Мала Мойстровка в Словения лавина „отнесе“ седем души. Въпреки че първата информация беше, че осем души са загубили живота си, скоро полицията излезе с информация, че седем души са спасени, но степента на нараняванията им все още не е известна, съобщава PU Nova Gorica, както съобщава Slovenske Novice.

Четете още

Избор на редактора