Лаутаро закопа Интер срещу Атлетико в Мадрид

Испанският Атлетико Мадрид и германският Борусия Дортмунд станаха последните два отбора, които се класираха за четвъртфиналите в Шампионската лига по футбол. Атлетико Мадрид отстрани миналогодишния финалист Интер след успех с 2:1 в редовното време и продълженията на реванша от осминафиналите и 3:2 при дузпите. Авансът от един гол за испанския тим в редовните 90 минути доведе до равенство 2:2 в общия резултат и последваха продължения и дузпи.

Федерико Димарко даде преднина на гостите, но Антоан Гризман и Мемфис Депай бяха точни за мадридчани. Двата състава си отбелязаха по едно попадение в рамките на две минути между 33-ата и 35-ата през първото полувреме. Дензъл Дъмфрис на два пъти не успя да се разпише за гостите от Милано в 13-ата минута, а в 28-ата вратарят на Интер предотврати попадение след изстрел с глава на Алваро Мората.

Димарко обаче не сгреши в 33-ата минута след удобен пас от Николо Барела и изведе италианския тим напред за 1:0. Отговорът на Атлетико дойде бързо след като Гризман се разписа в 35-ата минута за 1:1. Пак Антоан Гризман имаше възможност да донесе преднина на мадридчани в 43-ата минута, но ударът му бе блокиран от защитник на гостите.

В 52-ата минута Гризман отново бе спрян от демонстриралия страхотен рефлекс Ян Зомер. Алваро Мората в 60-ата и Родриго Рикелме в 75-ата минута застрашиха вратата на Интер, но без да се стигне до ново попадение. Лаутаро Мартинес намери Маркюс Тюрам минута по-късно при атака за Интер и той стреля, но встрани от вратата на домакините.

Атлетико Мадрид стигна до второто си попадение в 87-ата минута, когато влезлият като резерва нидерландски национал Мемфис Депай получи топката от Коке и реализира за 2:1. В третата минута на добавеното време на редовните 90 Антоан Гризман подаде към Рикелме, който пропиля отлична възможност за трети гол и след равенството 2:2 в общия резултат се стигна до продължения.

В тях и двата тима имаха шансове да отбележат, и то в рамките на две минути. Удар на Мемфис Депай бе отразен от Ян Зомер в 97-ата минута, а в 98-ата Лаутаро Мартинес от близко разстояние пропусна да се разпише при изстрела си с глава.

При дузпите Хакан Чалханоглу бе точен за Интер, а Мемфис Депай за Атлетико. Вратарят на домакините Ян Облак спаси дузпата, изпълнена от Алексис Санчес, а стражът на италианския тим Ян Зомер отрази изпълнението на Саул Нигес. Облак пак не допусна падение при удара на Дейви Клаасен за миланския гранд, а Родриго Рикелме изведе домакините напред за 2:1. Франческо Ачерби се разписа за Интер при четвъртата дузпа, а Анхел Кореа бе точен за Атлетико Мадрид. Лаутаро Мартинес прати топката над вратата на домакините при петата дузпа за Интер и футболистите на Атлетико ликуваха.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 433 (@433)

В другия мач-реванш от осминафиналите в Шампионската лига в сряда вечер Борусия Дортмунд победи нидерландския ПСВ Айндховен с 2:0 като домакин и с общ резултат 3:1 се класира за четвъртфиналите за първи път в последните три сезона. Тимът от Дортмунд няма поражение у дома в Шампионската лига вече девет поредни срещи, което се случва за първи път от 25 години насам.

Попаденията за вицешампиона в Бундеслигата реализираха Джейдън Санчо в третата минута и Марко Ройс в петата минута на добавеното време. Освен ранния първи гол домакините пропуснаха и още няколко възможности да направят аванса си по-солиден преди почивката.

Йън Маатсен отправи опасен удар при атака за домакините във втората минута, а в третата Джейдън Санчо получи отлично подаване от Юлиан Бранд и прати топката в долния ляв ъгъл на вратата на ПСВ Айндховен за 1:0. Това бе четвърти гол за Санчо в последните му седем мача за Борусия в Шампионската лига.

Последваха пропуски на Никлас Фюлкруг и Юлиан Бранд за вицешампиона в Бундеслигата, а между 17-ата и 27-ата минута нидерланският национал Дониел Мален на два пъти не успя да се разпише във вратата на бившия си тим. Пак Мален бе близо до втори гол за Борусия Дортмунд в 40-ата минута, но стреля вдясно от вратата на гостите.

Второто полувреме започна с нов пропуск на Дониел Мален, но в следващите минути гостите от Нидерландия заиграха по-активно и в 53-ата Ървинг Лосано удари греда за ПСВ Айндховен. Три по-късно удар на Джордан Езе бе спрян от вратаря на домакините Грегор Кобел, а в 64-ата минута и стражът на гостите Валтер Бенитес се изяви при изстрел на Никлас Фюлкруг.

Кобел пак спаси вратата си в 71-ата минута, а в 77-ата Фюлкруг вкара топката в мрежата на ПСВ Айнховен след отлично подаване на влезлия малко преди това от резервната скамейка Марко Ройс. Попадението обаче бе отменено след преразглеждане със системата за видеоарбитраж – ВАР заради засада на нападателя.

Джордан Тезе бе близо до изравняване за гостите в 90-ата минута, а последва пропуск и на Люк де Йонг в четвъртата минута на добавеното време. Минута по-късно Марко Ройс се възползва от грешка в защитата на ПСВ Айндховен и реши спора с второ попадение за Борусия Дортмунд, оформяйки крайното 2:0.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 433 (@433)

 Жребият за четвъртфиналите в Шампионскана лига ще бъде изтеглен в петък, 15 март.

Четете още

Избор на редактора